Wedstrijdverslag

Toernooi: Café Hofland

"zullen we maar gaan ?"

Deze avond was er een toernooi, en na een redelijk goede trainingsavond waren we er toch niet uit of we gingen. Na veel sms'jes werd uiteindelijk toch maar besloten even mee te doen. Wij als nummer 10 uit de 2e klasse B hebben toch geen kans tegen al die goede spelers ? Maar je moet wat op de vrijdag he ?

Hubert reed, en we waren om half 8 present. Ingooien lukte prima. Hubert raakte veel dubbels. Ik deed even virtueel een 13-darter simuleren. Zolang het geen bouncer-bord is kon dat dus wel. Maar we hadden er wel een klein beetje vertrouwen in. 15 spelers in de A, 20 in de B en 17 in de C-licentie.

Hubert kreeg een vrijlot, ik mocht meteen aantreden. Na een goede eerste leg van mijn tegenstander, kreeg ik de betere kansen die ik snel aannam en toch met 3-1 won.

Hubert mocht daarna in de 1/8 finale tegen Alex van Bree alias "Lex Devil". Tsja, het is niet elke dag dat je (met bijnaam) in een verslag van The Rabbits genoemd wordt. Het is toch een eer die elke darter een keer moet beleven. Maargoed de wedstrijd. Hubert was vooraf bang voor Alex, maar komt door beter spel en dubbel 9 op 1-0. Dan zijn er kansen op 2-0, maar die mist hij. 1-1. Dan weer een dubbelgevecht, en wederom is het Alex die aan het langste eind trekt. De 4e leg heb ik gemist (drank halen). En voordat ik besteld had was Hubert al bij me aan de bar. De laatste leg was Alex dus een stuk beter. Had meer ingezeten als je de kansen die je krijgt benut.

Ik mocht ook in 1/8 finale aantreden. Ook hier wordt het 1-1. Tegenstander raakt zijn triples niet en ik loop uit. Mijn dubbel hapert, maar ik gooi altijd net op tijd mijn finish. Hier ook 3-1 en weer een ronde verder.

De 3e ronde een zware tegenstander en een lastig bord. Nu dus wel een bouncer bord. Mijn tegenstander raakte heel makkelijk zijn finishes. Ik pak wel een leg maar het stond snel 1-3, door onder andere een 90+ finish. Maar doordat de bouncers ook bij mijn tegenstander tegen gingen zitten kon ik terugkomen tot 3-3. De laatste leg sta ik achter maar mijn tegenstander die toen nog zo ongeveer op 100% checkout stond, zet zich via een triple 18 op 6 over. Die blijft hij maar missen en ik profiteer. 4-3 gewonnen.

De halve finale tegen Henri Fober (ff Keule). Die vloog uit de startblokken. Moet volgens mij een 12-darter ofzo gooien, maar mist zijn dubbels veelvuldig. Ik kom bij en shot snel. 1-0. Zo wordt het 1-2 doordat de triples mij teveel zijn. Dan weer wat missers en warempel ik mag 2-2 maken. Schrijver (ook ff keule) was een beetje veel aan het mistellen. Maar ik ging daar beter mee om en het wordt 3-2. Vanaf dat moment ga ik beter mijn scores gooien. Tegenstander doet nog sporadisch een triple raken, bij 4-3 voor mag ik het afmaken en dat doe ik. 5-3 gewonnen en tegen beter weten in naar de finale van de B-licentie

Met de steun van Hubert, Wesley en Roger mag ik aan de finale beginnen tegen de winnaar van de vorige keer: Arend Sabel. Ik kom al snel op 1-0. Maar zo gemakkelijk gaat winnen niet. Maar als de tegenstander dan op een finish staat mag ik 130 proberen uit te gooien en dat lukt !!! Die zat. Even later nogmaals 130, maar nu net in de single bull. Er telt er maar 1 dus dan maar dezelfde gooien. En bij 4-2 voor komen er wedstrijdpijltjes waarvan ik er 1 benut en dus wordt het 5-2.

TIM wint de B-licentie !!!

De details zijn wat vaag, maar dat was de Jupiler schuld. Maar ook nuchter zou ik niet hebben voorspeld dat ik verder zou komen dan de 2e ronde. Heb ook wat geluk hier en daar gehad, en zeker weten in de kwartfinale. Maar het gaat erom de laatste pijl in de dubbel te gooien, en dat deed ik als beste. De avond duurde langer dan gepland, maar was daardoor wel veel leuker. Jammer dat sommigen er alles aan doen om niet mee te gaan, was toch wel gezellig zo.

Volgende week Steenenkruis 2. Tijd voor een overwinning ? Of stellen we die nog 1 week uit voor de beker ? Ach ja, als we maar lol hebben...

© Tim